Nieuws, Crisis, Kapitalisme, Samir Amin -

Samir Amin: “Ontmantel het Europees systeem” (nu met ondertitels)

Samir Amin: “Ontmantel het Europees systeem” (nu met ondertitels)
dinsdag 11 oktober 2011 17:30

We kunnen er niet omheen. Het financiële systeem dat ons omringt, raakt maar niet uit zijn eigen crisis. De beurzen blijven onrustig, en als ze al van een depressie gered worden, is het met geld van de overheden (de belastingbetaler).

De nationalisering van Dexia is het recentste voorbeeld. De koersen zijn onvoorspelbaarder geworden dan het West-Europese weer, maar dit belet de traders niet om te hopen op een nieuwe recessie en daar nog winsten uit te halen ook.

Samir Amin is een Egyptische econoom van 80 jaar, maar zijn leeftijd is beslist geen hinderpaal voor een heldere kijk op de voortdurende en structurele problemen die de opeenvolgende vormen van het kapitalisme met zich meebrengen.

Dit interview verscheen al eerder al op onze website, maar nu is het ook ondertiteld in het Nederlands. De inhoud blijft actueel en tijdloos. Maar verandering zal er komen, en wel vanuit de basis en vanuit de groeilanden. Aldus Samir Amin.

take down
the paywall
steun ons nu!