Cultuur, Lokaal, Muziek, Brugge, Cactus Club, C.W. Stoneking, Magdalena Zaal -

CW Stoneking & Primitive Horn Orchestra blazen Cactus van zijn sokken

BRUGGE - C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra blazen Cactus van zijn sokken. Zondagavond 9 oktober gaven ze een concert in een uitverkochte Magdalenazaal.

dinsdag 11 oktober 2011 12:50
Spread the love

Na zijn concert in de Brusselse Botanique heeft de 37-jarige Australiër C.W. Stoneking in een uitverkochte Brugse Magdalenazaal zijn publiek een avond voorgeschoteld dat het zich nog lang zal herinneren.

Bijna alle nummers uit de vijfde CD Jungle Blues afgewisseld met enkele bekende little tunes konden de liefhebbers van blues uit de vorige eeuw meer dan bekoren. De man brengt fijne humor in zijn bindteksten, maar blinkt vooral uit door zijn uniek stemgeluid dat wondermooi past in het genre dat hij brengt.

Blues, ragtime, vaudeville, hillbilly, jazz en calypso, niets lijkt hem vreemd en hij brengt het op zo’n manier dat geen heupgewricht er onberoerd bij blijft.

Tom Waits lijkt nooit ver weg, maar het zou verre van eerlijk zijn om hem op dezelfde hoogte te plaatsen als het genie dat binnenkort ook met een nieuwe CD komt aanzetten, ook al is de neiging toch soms aanwezig.

Het Primitive Horn Orchestra dat hem begeleidt, bestaat stuk voor stuk uit sympathieke en zeer sterk geschoolde muzikanten die de sfeer uit de jaren dertig van oude zeepkisten en matrozen met gemak de zaal inblazen. Een aanrader.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!