Dienst pediatrie ziekenhuis Oostende trekt aan de alarmbel
Pediaters ziekenhuis henri serruys Oostende -

Dienst pediatrie ziekenhuis Oostende trekt aan de alarmbel

maandag 10 oktober 2011 12:10
Spread the love

De voltalige team van de dienst pediaterie van AZ St. Janziekenhuis, campus Serruys Oostende heeft aan de alarmbel getrokken in navolging van de geneesheren-pediaters. De aanleiding hiervan is hun bezorgheid over de continuïteit en stabiliteit van de afdeling pediatrie van het ziekenhuis. Een onderhoud met de directie hierover leverde voorlopig geen resultaat. In een statement gericht naar de raadsleden en de vakbonden en ondertekend door de volledige team van de dienst pediatrie maakten ze bekend dat ze bedenkingen hebben bij de tegenstrijdige informatie die ze kregen tijdens een overleg met de directie van het ziekenhuis. “In het bijzonder” luidt het “waarom de datum voor de uitvoering van het Zorgprogramma Pediatrie, in het bijzonder van fase 2, verder in de toekomst wordt uitgesteld”.

Er is ook onvrede over de werking van de dienst en bestaat de vrees dat AZ St. Jan in de toekomst zal kiezen voor een verdere afbouw van de pediatrie de Oostendse campus van het ziekenhuis.

Groen! is zeer bezorgd over deze situatie en roept de OCMW-voorzitter op om actie te ondernemen. Zowel het eigen initiatief van de dienst pediatrie als de recente brief vragen om duidelijkheid.

Het is ons aanvoelen dat een samenwerking tussen de pediaters van AZ St. Jan Campus Oostende en AZ Damiaan een reeële mogelijkheid blijft. Dit zou zowel de dienst als de tewerkstelling  garanderen. OCMW-raadslid voor Groen! Collins Nweke: “is het immers niet zo dat een samenwerking met AZ Damiaan structureel  de beste oplosssing is voor de gezondheidszorg van de regio Oostende? Waarom werken met overlappingen? De vraag is wie of wat houdt dat tegen? We willen dringend een uitleg van de OCMW-voorzitter”.

take down
the paywall
steun ons nu!