Etnische registratie bij criminele feiten
Racisme, Stigmatisering, Nazisme, Fascisme, Etniciteit en criminaliteit, Polarisering -

Etnische registratie bij criminele feiten

zondag 9 oktober 2011 15:17
Spread the love

Guido De Padt (Open VLD) wil een etnische registratie bij criminele feiten. Dit omdat men momenteel niets weet over de buitenlandse herkomst van verdachten met een Belgische nationaliteit.

De Padt vindt dit nuttig om inzicht te verwerven in criminaliteit, als hulpmiddel bij het criminaliteitsbeleid én “om een degelijk integratiebeleid uit te werken”.

Aangezien het over afkomst gaat, misschien voor de mensen die geen zichtbare kenmerken van ‘eventuele buitenlandse herkomst’ vertonen toch tot op enkele generaties terug ook hun afkomst registreren. Zien of ze wel van zuiver bloed zijn. Je weet maar nooit of zich daar ook niet teveel ‘vreemd volk’ onder bevindt.

Waarom zetten we dat ook niet meteen terug op het paspoort, zoals in het begin van vorige eeuw? In kwartjes, halfjes en al? Dat maakt het werk van de politie wat makkelijker.

“Hallo, ik heb hier iemand maar die zijn bomma is Spaans, zijn moeder Italiaans en ergens zitten er ook nog wat Duitsers in de bloedlijn. Ik kan die toch niet als Belg registreren, of wel?”

Linken:

take down
the paywall
steun ons nu!