Lach mee met Mia D. – de NAVO wint de Nobelprijs voor de Vrede
NAVO, Nobelprijs voor de vrede -

Lach mee met Mia D. – de NAVO wint de Nobelprijs voor de Vrede

vrijdag 7 oktober 2011 15:36
Spread the love

Als het van Mia D. afhangt dan wint de NAVO de Nobelprijs voor de Vrede. Dat kregen we vandaag te horen op Radio1. We zullen maar blij zijn dat ze een Belgische is en geen Noorse? Anders had ze misschien nog in het selectiecomité gezeten ook.

We kunnen Mia D. er niet van beschuldigen dat ze inconsequent is. Het overkomt haar wel meer dat ze oorlog en vrede verwisselt. Toen President Obama in 2009 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg kon ze haar geluk ook al niet op. Dat Obama de oorlogen aan elkaar reeg en geen enkele inspanning voor de vrede in de praktijk had gezet deed niet ter zake. Toch niet voor Mia D.: “Hij kan niet afgerekend worden op zijn resultaten“.

De motivering

Mia D. is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan om haar keuze te onderbouwen. Ze schuift de NAVO naar voor uit dankbaarheid voor de bombardementen op Libië. Dankzij deze bombardementen is er een beweging voor democratie op de been, is er een regime change, krijgen we een nieuw bewind en een nieuwe lente. Bewering 1 is nog af te wachten, regime change is er zeker, een nieuw bewind (net als bewering 1 zullen we wel zien, want vele van de leiders van de CNT waren tot voor enkele maanden verantwoordelijken in het oude bewind) en met ‘een nieuwe lente’ probeert ze de oorlog in Libië in het rijtje van de lentes in Egypte en Tunesië te plaatsen. Jammer genoeg kan de NAVO-geleide lente, volgens Mia D. “het helpt levens redden“, in Libië al tussen 30.000 en 50.000 doden op zijn rekening schrijven. Gelukkig lijken de lentes in Tunesië en Egypte niet op de Libische.

Vrede en de NAVO

Mia D. is trouwens één van de weinigen in de wereld die er in slagen om “NAVO” en “vrede” in één zin te gebruiken. Toch als we de wereld zien als een verzameling van 193 landen en niet als de 10 landen (Bosnië & Herzegovina, Colombia, Frankrijk, Gabon, Libanon, Nigeria, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten & Zuid-Afrika) die in de VN-veiligheidsraad voor resolutie 1973 gestemd hebben. Deze resolutie wordt vandaag door de NAVO als excuus voor de oorlog gebruikt.

Wil de NAVO voor een Nobelprijs in aanmerking komen, dan zal er eerst één voor Oorlog moeten uitgereikt worden denk ik. Niet?

take down
the paywall
steun ons nu!