Nieuws, Wereld, Politiek, België, IAO -

Belgische Coalitie voor Waardig Werk voert actie voor waardig werk voor huispersoneel

Brussel -- Vrijdag 7 oktober is het werelddag voor waardig werk. In heel de wereld organiseren vakbonden en sociale organisaties acties om waardig werk te promoten. Dit jaar heeft de Belgische Coalitie voor Waardig Werk besloten om te focussen op de problematiek van de slechte arbeidsomstandigheden van huispersoneel.

vrijdag 7 oktober 2011 19:20
Spread the love

Daarom hield ze een actie voor de Indiase ambassade en voor het kabinet van minister van Werk Joëlle Milquet (CdH) om een snelle ratificatie van de Conventie voor meer rechten voor huispersoneel te vragen.

In de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) in Genève heeft men dit jaar een conventie afgesloten om meer rechten te geven aan huispersoneel. Het is voor de eerste keer dat zoiets gebeurt. Het zou gaan om rechten voor 300 miljoen huishoudwerknemers over heel de wereld.

De Conventie is nog nieuw. Geen enkel land heeft ze al geratificeerd. Ze komt nu in de parlementen en bij de regeringen van de lidstaten van de IAO. De Coalitie voor Waardig Werk, die bestaan uit de drie vakbonden, 11.11.11 en CNCD, hoopt dat er zo snel mogelijk ratificaties plaatsvinden door de lidstaten van de IAO.

take down
the paywall
steun ons nu!