Opinie, Nieuws, België, NAVO, Libië, Brussel, F-16, De Crem -

Minister De Crem stapt over lijken voor Libië op de VUB – flashmob die-in

Op dinsdag 4 oktober gaf minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V), alumnus van de VUB, een inaugurale lezing naar aanleiding van de opening van het nieuwe academiejaar Internationaal en Europees recht. De titel luidde: "De internationale interventie in Libië: de Belgische deelname". 30 militanten van intal en Comac VUB & ULB lieten dit niet zomaar gebeuren.

donderdag 6 oktober 2011 11:35
Spread the love

Eind vorige week kwam intal erachter, via een gunstige wind zoals dat dan heet, dat minister van Defensie De Crem een lezing zou geven aan de VUB. En niet zomaar een lezing, maar een lezing met de welluidende titel: ‘De internationale interventie in Libië: de Belgische deelname’. Reden genoeg om onmiddellijk in actie te schieten.

Het toeval wilde dat net op het moment dat de campagne F-16 uit Libië het vooropgestelde doel van 4.500 handtekeningen bereikte, onze minister naar de VUB trok om de NAVO-oorlog voort te promoten.

In het nieuws lezen we al wekenlang dat de situatie in Libië er zienderogen op achteruit gaat. Tripoli is zeer onveilig en in Sirte en Bani Walid is de humanitaire situatie stilaan uitzichtloos na het wekenlange beleg en beschietingen door de rebellen en de NAVO.

Voor onze minister is dit echter van geen tel. Met veel enthousiasme blijft hij de NAVO-oorlog, en de Belgische deelname eraan, verdedigen.

Tijd voor actie dus. Op goed twee dagen tijd organiseerde een dertigtal militanten van intal en Comac aan de VUB en ULB een flashmob die-in. Deze werd een succes want uiteindelijke werd minister De Crem gedwongen om over ‘lijken’ te gaan om zijn verkoopspraatje over de oorlog te kunnen afleveren.

Mario Franssen

Mario Franssen is woordvoerder van de NGO Intal.

Bekijk hier de video: http://vimeo.com/30041828

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!