Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Volkstuintjes, De Werf, Koninklijke Volkstuinen Merksem, Volkstuinen Drakenhof -

Volkstuinieren meer dan een hobby

ANTWERPEN - Naast de boeiende bezigheid om de groene vingers, van voornamelijk stads- en appartementsbewoners, te gebruiken in een volkstuintje, heeft deze vrijetijdsbesteding nog veel meer te bieden.

dinsdag 4 oktober 2011 16:30
Spread the love

Naast de zekerheid van een gezonde groenteteelt voor eigen gebruik is het samenleven in een gemeenschap met tientallen andere tuinders een wapen tegen de verzuring in onze maatschappij. Door aan de gemeenschappelijk noden op materieel vlak tegemoet te komen en om gebruik te maken van de ‘vakkennis van je buren’, zijn de tuiniers dikwijls op elkaar aangewezen.

Dit laat een sociaal netwerk ontstaan om u tegen te zeggen. Om nog te zwijgen van de ecologische bewustwording onder de leden van zo’n gemeenschap. Het ‘terug naar de natuur’-gevoel is er nooit ver weg. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!