Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Dierenwelzijn, Kamiano, Daklozenhulp, Het Stadsbeest -

Gratis verzorging huisdieren voor armen en daklozen

ANTWERPEN - Op zaterdag 1 oktober organiseerde de nieuwe organisatie 'Nello & Patrasche' in Kamiano een informatiesessie voor armen en daklozen over gratis verzorging van honden en andere huisdieren. Het is een initiatief van de vzw Carlos Aertsen en de vzw Kammenstraat United die het project ook financieel ondersteunen.

maandag 3 oktober 2011 11:20
Spread the love

Zij hebben de volgende partners verzameld: De Prins Laurent Stichting, Kamiano, ’t Stadbeest en de ‘beroepsantwerpenaar’ Tanguy Ottomer.

Schepen voor Dierenwelzijn, Luc Bungeneers (Open VLD), is peter van het project. Via deze samenwerking willen zij bij Kamiano een dienst aanbieden waar armen en daklozen terecht kunnen voor medische en andere zorgen van hun huisdieren.

De Prins Laurent Stichting zal ter plaatse een dierenarts ter beschikking stellen die een eerste evaluatie van het dier zal maken. Eventuele medische ingrepen gebeuren in haar dispensarium van Hoboken. Zij schakelt eveneens de hulp in van haar dierenambulance alsook die van ‘t Stadsbeest wanneer nodig.

Op deze bijeenkomst bracht ‘beroepsantwerpenaar’ Tanguy Ottomer het verhaal van Nello & Patrasche, A Dog of Flanders. Zo werd het project ook cultureel ingebed.

take down
the paywall
steun ons nu!