De Persgroep publiceert fantasieverhaal als waar gebeurd

zondag 2 oktober 2011 13:38
Spread the love

De blog “FutureDaily” die fictief futuristisch nieuws brengt, had het in een artikel over de “iKnow”, een miniscuul klein toestel van Apple waarmee je “mentale aantekeningen”, muziek en video via gedachten naar mekaar kunt doorsturen. Enkele Nederlandse studenten zouden dit toestel gebruikt hebben om te spieken op een examen.

De Persgroep (Het Laatste Nieuws en De Morgen) nam dit fantasieverhaal over als waar en publiceerde het op hun websites. Nochtans, een simpele Google search op “iKnow Apple” zou al moeten aangetoond hebben dat het hele verhaal complete onzin is.

Het Laatste Nieuws en De Morgen besluiten vervolgens nog dat “de frauderende studenten een jaar zullen moeten overdoen en dat de school nooit meer dit soort gadgets zal weggeven.”

take down
the paywall
steun ons nu!