Nieuws, België, Watmet?, Ronse -

De Parel Ronse

De Parel Ronse
vrijdag 30 september 2011 15:09

De Terzake-reportage over ‘de geweldcultuur in Ronse’ van maandag 26 september brengt heel wat ongenoegen teweeg bij vele Ronsenaars. De reportage is eenzijdig,  hanteert een nerveuze suggestieve beeldtaal en is erg stigmatiserend. Doordat ‘dé allochtone jongeren’  worden aangeduid als oorzaak van criminaliteit en door de wijze van verslaggeving worden mensen onrechtstreeks  aangezet tot generaliseren, viseren en polariseren. Wie, wat en hoe werden de dingen in beeld gebracht? Terzake een ‘objectief duidingsprogramma’, waar alle objectieve duiding achterwege blijft.  

VAAK vzw reageert heel snel en biedt de geviseerde jongeren een platform aan.  De jongeren die in Terzake in beeld kwamen en er werden voorgesteld als de oorzaak van de geweldcultuur, nemen het woord en bieden zo enigszins weerwerk. Een jongerencoach vertelt over zijn ervaring met de Ronsese jongeren en ook de coördinator van Vaak vzw die intensief samenwerkt met deze jongeren komt aan het woord.

take down
the paywall
steun ons nu!