Opinie, Facebook, Twitter, Democratie, Ico Maly, Kif Kif, Bart de wever, N-VA, Joachim Ben Yakoub, Siegfried Bracke, Discoursanalyse, Jan zienkowksi, Carolina Maciel, Tinne Kenis -

Kif Kif lanceert derde e-Boek: ‘Het Rijpen van de Geesten’

Kif Kif lanceerde dinsdag haar derde e-book. 'Het Rijpen van de Geesten' is een analyse van het discours van de N-VA, de circulatie ervan en de impact op het samenleven.

woensdag 28 september 2011 15:07
Spread the love

De woorden van N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn massaal aanwezig. Zowel in de populaire als in de kwaliteitspers, in amusements- en duidingsprogramma’s op televisie als op het internet domineert de N-VA-retoriek.

Het nieuwe e-boek is een nauwgezette analyse van het politieke project van de N-VA en de rol van de media(optredens) in dat project.

“N-VA stelt immers dat die media van een niet te onderschatten belang zijn in de opbouw van de Vlaamse identiteit en natie. In dit boek gaan we na hoe de partij hierbij tewerk gaat. In het e-boek besteden we bovendien niet alleen aandacht aan haar optreden in de mainstreammedia, maar analyseren we ook de rol van internet in de strijd van de N-VA”, aldus Ico Maly, coördinator van Kif Kif en een medeauteur van het boek.

De auteurs en de Kif Kif-vrijwilligers hebben meer dan een jaar lang de communicatie van de N-VA in de mainstreammedia onder de loep genomen. “Dat is zeker niet het enige”, gaat Ico Maly voort: “Op Facebook hebben we verschillende N-VA-stemmen gemonitord en gezien hoe ze Facebook gebruiken als een politiek instrument. Daarnaast zijn we ook de circulatie nagegaan van het N-VA-discours op commentaarmodules onder artikels van De Standaard“.

De combinatie tussen een kritische analyse van het N-VA-discours en de circulatie ervan, maakt het boek uniek in zijn soort. “Het Rijpen van de Geesten biedt namelijk een genuanceerde analyse van de impliciete en de expliciete boodschappen in de retoriek van de N-VA”, aldus Jan Zienkowski, een andere medeauteur van het boek.

“De tegenstrijdigheden die zo aan het licht komen, laten ons toe om voeding te geven aan een debat dat tot nu toe nauwelijks in de diepte werd gevoerd.”

Zoals de vorige e-boeken van Kif Kif is ook Het Rijpen van de Geesten gratis beschikbaar op de website van Kif Kif. Het kan naar hartenlust gedownload worden op e-readers of gelezen op PC.

Bovendien stellen we het e-book beschikbaar als pdf, zodat mensen het ook kunnen afdrukken. Wilt u toch liever een ingebonden versie van het boek, dan helpt Prima Copy uit Brussel u graag verder.

Het Rijpen van de Geesten. De woorden van De Wever en de strijd om uw ziel
Ico Maly & Jan Zienkowski (red.), met Joachim Ben Yakoub, Carolina Maciel de França
& Tinne Kenis.

take down
the paywall
steun ons nu!