A martyr’s funeral
Bezetting Palestina -

A martyr’s funeral

woensdag 28 september 2011 19:05
Spread the love

Enkele uren voor de toespraak van President Abbas voor de VN werd Issam Kamel Abid Badran Odeh door het Israëlische leger doodgeschoten. Issam Kamel Abid Badran Odeh woonde in Kusra, nabij Nablus. Kusra is een dorpje dat geregeld wordt geteisterd door aanvallen van kolonisten uit de nabije kolonie. Dorpsbewoners getuigden dat de kolonisten olijfbomen van de inwoners vernietigden zonder dat het Israëlische leger tussenbeide kwam. Pas toen Palestijnen de kolonisten met stenen begonnen te bekogelen, probeerden Israëlische troepen de twee groepen te scheiden.

Door een communicatiefout bleef een groepje soldaten in het dorp achter. Die fout werd toegegeven door het leger. De soldaten die waren achtergebleven en enkele militairen die hen kwamen ontzetten, werden bekogeld met stenen. Toen traangas volgens deze soldaten geen optie meer was, besloten ze met scherp te schieten.

Zijn vader nam de dag nadien het woord. ‘Zolang Palestina niet vrij is, zijn we bereid om meer martelaren te maken. Als God het wil, zullen we een onafhankelijk Palestina oprichten, met Jeruzalem als hoofdstad. President Obama en de Verenigde Naties – en de hele wereld – moeten stoppen om de kant te kiezen van zij die onschuldige mannen, vrouwen en kinderen vermoorden. Ze moeten de kant van vrede en rechtvaardigheid kiezen.’ Issam Kamel Abid Badran Odeh laat zeven kinderen achter.

take down
the paywall
steun ons nu!