'Boulderen' of blokklimmen, is het beklimmen van lage structuren of rotsen zonder gebruik te maken van touwen. De veiligheid wordt steeds gegarandeerd door een goede valmat.

Het is een echte totaalsport, want tijdens het klimmen, worden heel wat verschillende spieren gebruikt. Ook techniek, lichaamscoördinatie en evenwicht zijn belangrijke elementen. Bovendien is boulderen een erg sociale sport, want elkaar aanwijzingen geven, iets voordoen of supporteren bij een moeilijke route zijn vanzelfsprekend.

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Blokklimmen, Boulderen, Rocks On Tour -

Klim eens op de Antwerpse Groenplaats

ANTWERPEN - Nog tot woensdag 28 september is de Groenplaats omgetoverd tot een klimparadijs. De rondreizende klimrotsen van ‘Rocks On Tour’ sluiten hun tournee door België af in het centrum van Antwerpen met ‘Rocks@Antwerpen’. De Groenplaats wordt voor vijf dagen een klimzaal in openlucht waar iedereen kan komen boulderen. Enkele sfeerbeelden.

maandag 26 september 2011 13:05
Spread the love

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!