Nieuws, Asielzoeker, Rom,, Sevië, Sans papier -

Nergens thuis

Nergens thuis
vrijdag 23 september 2011 22:31

Déméry komt uit Servië. Hij verliet zijn land na de dood van zijn vrouw om een beter leven voor hun kinderen te zoeken. Omwille van hun Roma-afkomst werd het gezin gediscrimineerd, zowel op het vlak van werk of sociaal leven. In België werd de asielaanvraag van Déméry afgewezen. Hij diende onlangs een regularisatie-aanvraag in. Wanneer hij een antwoord zal krijgen, weet hij niet.

Déméry moet wachten. Maar wachten zonder papieren of rechten is niet gemakkelijk. Hoe de zorg je voor je kinderen en voor hun opleiding?
Onlangs werden Déméry en zijn familie opgevangen door pater Michel, ze logeren in de kelder van de kerk tot er een betere oplossing gevonden wordt…

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!