Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Wervel, Antwerpen boert, Dag van de landbouw -

Antwerpen ‘boert’

maandag 19 september 2011 14:30
Spread the love

ANTWERPEN – Zondag 18 september was het Dag van de Landbouw. Met ‘Antwerpen boert’ willen de organisatoren mensen uit de stad vooral informeren.

“Zij weten vaak niet goed op welke manier ze aan verse producten van landbouwers kunnen geraken”, aldus Koen Vandekeybus, vrijwilliger bij Wervel, werkgroep voor rechtvaardige voeding en landbouw.

“Daar hopen we via deze weg verandering in te brengen.” Met behulp van verschillende educatieve stands werd aangetoond op welke wijzen mensen zich in de stad gezond kunnen voeden met lokaal geteelde producten.

Er waren onder meer demonstraties waarin verduidelijkt werd hoe je op een kleine oppervlakte in de stad toch je eigen smakelijke tomaten kan telen. Ook proberen de aanwezige boeren de bezoekers te overtuigen van hoe je met een vegetarisch voedingspatroon kunt bijdragen tot een betere gezondheid en de aarde kunt sparen!

JNM (Jeugdbond voor Natuurstudie) verzorgde de kinderanimatie met een aantal actieve spelen i.v.m. landbouw en voeding. In de namiddag werd er gedebatteerd over ‘duurzame landbouw in het stad’.

‘Antwerpen boert’ stond garant voor een aangename zondagnamiddag waar zowel oud als jong zijn gading vond. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!