Nieuws, Lokaal, Gent, Gent -

Transitie Initiatief Gent verbeeldt de toekomst

zaterdag 17 september 2011 21:37
Spread the love

GENT – Steeds meer mensen worden aangesproken en geïnspireerd door de transitiegedachte. Binnen hun lokale gemeenschap zoeken ze naar antwoorden op één van de grootste uitdagingen voor de nabije toekomst: hoe kunnen we duurzaam samenleven? Een van de uitgangspunten van de transitiebeweging is een inspirerend en positief toekomstverhaal. Waarom zou je veranderen als je niet ziet wat er komt en als dit niet aantrekkelijk lijkt? Maar een toekomst kan je op veel verschillende manieren verbeelden. Al die verschillende manieren geven een ander inzicht, een ander vooruitzicht en kunnen andere mensen inspireren én activeren. In Gent willen ze er samen werk van maken: een creatief traject doorlopen en via verschillende werkvormen een visueel sterk en gevarieerd beeld van onze toekomst brengen.

Startschot…
Op zaterdag 17 september werd het startschot gegeven. Er werd geluisterd naar inspirerende bijdragen van Low Impact Man Steven Vromman en Rudy Dhondt en werd er groen gelachen met Rona Kennedy. Daarna werd er geproefd van een aantal creatieve werkvormen om nog méér vruchtbare ideeën te uiten of op te doen.

Vervolg…
In oktober en november lopen vier creatieve trajecten waarbij vaste groepjes met verschillende werkvormen nieuwe ideeën over de samenleving van de toekomst uitwerken. Professionele kunstenaars begeleiden de trajecten: een animatiefilm maken, een comedy act uitwerken, een assemblagekunstwerk creëren of creatief schrijven. In al deze trajecten vormen de ideeën van de transitiebeweging de rode draad.

Op 9 december worden de resultaten getoond aan het publiek en verder de wereld in gestuurd.

Meer info of inschrijven: www.vormingplusgent-eeklo.be.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!