Nieuws, België, Hongerstaking, Pakistan, Asielzoekers, Vluchtelingen, CRER, Melchior Wathelet -

Pakistan book now

Pakistan book now
vrijdag 16 september 2011 20:05

Sinds eind juni voert een groep Pakistaanse asielzoekers in Brussel acties om papieren en werkvergunningen voor België te krijgen. Allen verblijven reeds meerdere jaren in België en willen aanspraak maken op hun recht op wonen en werken.

Al hun pogingen om een afspraak te maken met staatssecretaris voor Migratie, Melchior Wathelet (CdH), waren tevergeefs. Eind augustus voerde theatermaker Thomas Bellinck nog een korte act op waarbij Wathelet symbolisch een reis kreeg aangeboden naar het noordwesten van Pakistan. Maar de Brusselse politie maakte de actievoerders duidelijk dat geen enkele kabinetsmedewerker hen te woord wou staan.

De 24 Pakistanen komen uit een grensregio met Afghanistan die regelmatig geteisterd wordt door terreuraanslagen of raketaanvallen door onbemande Amerikaanse vliegtuigen (drones), die de afgelopen jaren het leven eisten van meer dan 700 burgers.

Bovendien zou een gedwongen terugkeer naar Pakistan zo goed als zeker rechtstreeks leiden naar de gevangenis omdat de overheid hen beschouwt als ‘spionnen’.

De actievoerders hopen nog steeds dat staatssecretaris Wathelet zal ingaan op hun vraag.

take down
the paywall
steun ons nu!