Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Ganesh Festival -

Antwerpen: 5de editie Ganesh Festival

donderdag 15 september 2011 14:30
Spread the love

ANTWERPEN – De Shri Swaminarayan Mandir van Antwerpen organiseerde verleden weekend de vijfde editie van het Ganesh Festival.

Zoals in andere wereldsteden: Mumbai, New York, Vancouver, Londen, Parijs, Hamburg viert ook de Indische gemeenschap in Antwerpen de verjaardag van deze godheid.

Ganesh is bij het grote publiek beter bekend als de god met het olifantenhoofd. Als geluksbrenger is Ganesh één van de meest populaire hindoegoden in India en wordt hij ook vereerd door jains, sikhs en boeddhisten.

Jaarlijks wordt in India een 10-daags festival georganiseerd waarbij elke familie een Ganeshbeeldje in huis haalt om de god te eren. In Antwerpen werd dit feest gevierd tijdens het weekend van 9-11 september 2011.

Dit kleurrijk festival is niet louter een feest van en voor de Indische gemeenschap. Het is een open multicultureel volksfeest, georganiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen waarop iedereen welkom is.

Het festival werd plechtig geopend in het Stadspark. Er was een Indische markt met eet- en andere kraampjes. Muziek en optredens zorgden voor bijkomende ambiance.

Het hoogtepunt van het festival was de processie, waarbij het beeld van Ganesh in een kleurrijke stoet naar het Steenplein werd gebracht. Daar werd het beeld te water gelaten vanop een boot. Dit gebeuren werd opgeluisterd met allerhande animatie. Vegetarische snacks werden gratis aangeboden aan de deelnemers.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage over deze 3-daagse met 245 foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627547806057/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!