Verslag, Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Modemuseum, Walter Van Beirendonck -

Walter Van Beirendonck met ‘Dream The World Awake’ in MoMu Antwerpen

woensdag 14 september 2011 14:29
Spread the love

ANTWERPEN – Dinsdagavond ging in het Antwerpse MoMu (ModeMuseum) in de Nationalestraat de tentoonstelling  ‘Dream The World Awake’ van Walter Van Beirendonck officieel open.
Deze tentoonstelling loopt tot 19 februari 2012.

Walter Van Beirendonck bouwde de afgelopen drie decennia een indrukwekkende internationale carrière uit. Hij geldt als het buitenbeentje van de Antwerpse modewereld en werd vooral bekend vanwege zijn kleurrijke collecties, zijn heel eigen kijk op schoonheid, zijn spectaculaire defilés en de maatschappijkritische thema’s die hij in zijn ontwerpen aansnijdt.

In 1980 studeerde Van Beirendonck af aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Drie jaar later startte hij onder zijn eigen naam met een collectie.

Met een aantal van zijn medestudenten van de academie trok hij in 1986 naar de British Designer Show in Londen waar ze werden opgemerkt door de Britse pers, die naar hen verwees als ‘The Antwerp Six’.

Aan de hand van zes thema’s biedt de tentoonstelling een overzicht van Van Beirendoncks leefwereld en inspiratiebronnen. De verschillende thema’s werden verwerkt in Walters Wonderwall, een 60 meter lange collage van beelden, slogans, objecten en video’s.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627663183594/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!