Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Sharia4belgium, 11 september -

Sharia4Belgium: ‘You lost the war’-conferentie op 11 september

dinsdag 13 september 2011 12:30
Spread the love

ANTWERPEN – Op 11 september organiseerde Sharia4Belgium een conferentie ‘You lost the war’ in een moskee in de Somméstraat in Antwerpen-Noord, in de buurt van het Stuyvenbergziekenhuis.

Volgens de politie kwam zo’n 20-tal sympathisanten of nieuwschierigen – sommigen zelfs erg jong – langs.

De pers – vier cameraploegen, één radioploeg uit Nederland, één fotograaf, mezelf, een paar journalisten en politiemensen in burger – mochten van Fouad Belkacem, alias Abu Imran, niet binnen tijdens de  twee uur durende conferentie. Het laatste halfuur was Abu Imran zelf aan het woord. Achteraf was er tijd voor interviews.

Vlaams Belang eiste in een persbericht dat er een proces-verbaal zou worden opgesteld wegens ‘oproepen tot geweld of terreur’ en dat de conferentie zou worden stopgezet. Alles verliep evenwel zonder problemen of interventies.

De bijeenkomst vond plaats in het ‘Centrum voor islamitische diensten’. Volgens sommigen dient dit centrum ook als shariarechtbank voor huwelijks- en erfenisaangelegenheden.

De activiteit van Sharia4Belgium past in een internationale ‘You lost the war’-rally, georganiseerd door de Britse moslimextremist Anjem Choudary, leider van het beruchte en inmiddels verboden Islam4UK.

Choudary riep zijn aanhangers onder meer op om op 11 september, tijdens de minuut stilte aan de Amerikaanse ambassade in Londen, veel lawaai te komen maken, wat helemaal niet gebeurde.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627531385185/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!