De knap gedecoreerde beeltenis van Ganesh maakte reeds een hele tocht van het stadspark - waar sinds vrijdag al gefeest werd - naar het ponton aan het Steen. Het wordt bewierookt, met bloemen bestrooid en voortdurend aanbeden.

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Hindoe, Ganesh Chaturthi, B.A.P.S SANSTHA VZW -

Ganesh Chaturthi

dinsdag 13 september 2011 10:25
Spread the love

ANTWERPEN – Zondag 11 september vierden de Hindoestanen feest ter ere van Ganesh, de god met de olifantenkop. Eigenlijk is het het slot van een reeks feestdagen die in het teken staan van reiniging en komaf maken met de zorgen van het voorbije jaar.

Een beeltenis van de godheid wordt in het water van de dichtsbijzijnde rivier gegooid en neemt alle zonden van de aanbidders mee op zijn reis. B.A.P.S. Sanstha vzw is de organisator van dit evenement.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!