Nieuws, Samenleving, België, Verbreding ring Brussel -

Rock de verdomde verbreding van de Ring rond Brussel

maandag 12 september 2011 07:09
Spread the love

Hoeveel rijstroken telt de Brusselse Ring nu al ? Bij zes waren we de tel kwijt. En toch vindt de Vlaamse regering de ring nog te smal. Extra rijstroken zouden het verkeer vlotter moeten doen stromen.

Fout, zegt onder meer Greenpeace, dat trouwens meent dat er meer aan de hand is. Meer rijstroken zullen het fileprobleem hoegenaamd niet oplossen. De verbreding zou bovendien vooral meer verkeer naar nieuwe shoppingmalls aan de Noordrand van Brussel moeten versassen. Zo zou dit deel van Vlaanderen omgebouwd worden tot “een logistieke draaischijf” voor de groothandel.

Nou : Rock de Ring liet andermaal horen dat dit plan in de prullemand moet. Het festival trok vanmiddag onder andere Johan Verminnen, Jaune Toujours, Stash en Yevgueni naar het prodium en 300 mensen naar de wei in het Rolleveldpark in Vilvoorde.

take down
the paywall
steun ons nu!