Antwerpen, Lokaal, Antwerpen -

Artiestenroute Open Ateliers deint weer uit

ANTWERPEN - Voor de twaalfde maal organiseert het district en de Cultuurraad van Antwerpen de kunstenaarsroute 'Open Ateliers'. Nieuw dit jaar is dat het Cadixproject wordt uitgebreid in de richting van het toekomstige droogdokkenpark op het Eilandje.

woensdag 7 september 2011 12:15
Spread the love

Het initiatief geeft kunstenaars de kans om hun werk met het publiek in hun ateliers te confronteren. Kunstliefhebbers kunnen in de overzichtstentoonstelling in de kunsthal van het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten een keuze maken en van daaruit de ateliers bezoeken.

Daar krijgen ze de mogelijkheid om meer uitleg aan de kunstenaar te vragen over zijn of haar bedoelingen en de gebruikte materialen en technieken.

Rondleidingen

Bij de organisatie wordt vooraf niet geselecteerd omdat ervan uitgegaan wordt dat in de kunst alles moet mogelijk zijn en de bezoeker best in staat is zijn eigen oordeel te vellen. Het enige criteria is dat de deelnemende kunstenaars wel degelijk over een atelier in het district Antwerpen beschikken.

Tijdens Open Ateliers 2011, dat dit jaar plaatsvindt tijdens het weekend van 17 en 18 september, worden er rondleidingen gehouden in het kader van de overzichtstentoonstelling.

Om het allemaal nog boeiender te maken, werd er samenwerking gezocht met kunstruimtes die op een non-profitbasis werken zoals de ateliers van het deeltijds Kunstonderwijs en die van het Instituut Sint-Maria.

Cadixroute

Sinds 2008 werkt Open Ateliers nauw samen met de stedelijke diensten voor Stadsontwikkeling. Daaruit ontstond de Cadixroute die is opgevat als een kunsttraject in de open lucht. Met dit initiatief wil de stad bezoekers naar de omgeving van het Eilandje brengen en alzo dit gebied vanuit een andere invalshoek laten beleven. De uitvalsbasis voor de Cadixroute is de Cadixwijk waar ook de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers wordt gehouden.

Aan de dokrand van het Kempische dok legt de stad de tijdelijke Kadetuin Cadix aan, opgevat als een kunsteilandje op het Eilandje. Van daaruit loopt de route verder in de richting van het toekomstige droogdokkenpark.

Praktisch: Open Ateliers – Diverse Locaties

zaterdag 17 en zondag 18 september van 11 tot 18 uur. Deelnemende kunstenaars: www.openateliers.be

Overzichtstentoonstelling – Kunsthal Sisa Kempische dok Westkaai (Hoek Cadixstraat) – 2000 Antwerpen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!