Werk op de plank, de laatste ACV zomerblog
Nieuws, Samenleving, België, ACV, Luc Cortebeeck, ACV-zomerblog -

Werk op de plank, de laatste ACV zomerblog

De voorbije zomer was heel goed voor DeWereldMorgen.be. Nooit waren er meer bezoekers op de nieuwssite dan in augustus. Er was ook de zomerblog van het ACV die aan zijn laatste aflevering toe is. Tijd voor een korte terugblik.

dinsdag 6 september 2011 17:15
Spread the love

De aftrap werd gegeven met ‘Bedelstaf voor de langdurig werklozen’, meteen een veel gelezen bijdrage. Ook de derde blog, met de vraag ‘In welk Vlaanderen vieren wij de volgende jaren 11 juli’ kende een druk en boeiend virtueel leven.

Luc Cortebeeck nam de meeste blogs voor zijn rekening. Maar een one manshow is het zeker niet geworden. Ook andere ACV-ers zetten hun beste beentje voor: Ann Van  Laer, Chris Serroyen, Marc Leemans, Claude Rolin.

Opvallend waren de talrijke reacties onder vele blogartikels, dikwijls heel kwaliteitsvol en komende van duidelijk geïnteresseerde lezers. Bij die lezers ook collega-journalisten, zo bleek af en toe.

Vooruitkijken

De laatste ACV zomerblog kijkt vooruit naar de moeilijkheden die op ons liggen te wachten. Verzeilt de economie in een deprimerende double dip? Trotseert Europa de zware crisis die haar treft? Raakt ons land aan een regering, en vooral aan een degelijk beleid? Hoe evalueren we het Generatiepact? Welk statuut voor arbeiders en bedienden?

In andere woorden, we nemen afscheid van de zomerblog, maar zeker niet van de problemen. Klik hier voor de laatste blog

En voor wie één of andere bijdrage (nog eens) wil lezen, ze blijven verzameld staan op ACV-zomerblog

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!