Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Minister Muyters, Campus Sint-Vincentius, GZA Ziekenhuizen, MIJN LICHAAM IS NIET HETZELFDE ALS HET UWE -

GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius uit de steigers

vrijdag 2 september 2011 12:15
Spread the love

ANTWERPEN – Vlaams minister van Financiën, Werk en Ruimtelijke Ordening, Philippe Muyters (N-VA), opende donderdag 1 september het nieuwe gebouw van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius in Antwerpen.

Vanaf maandag 5 september verwelkomt het ziekenhuis Sint-Vincentius zijn patiënten en bezoekers in een prachtige nieuwe onthaalruimte. Totaal prijskaartje: 40.500.000 euro.

Een belangrijk uitgangspunt van het architectuur- en interieurontwerp was de hedendaagse visie van de zogenaamde ‘healing environment’. Dit idee stelt dat de beleving van de omgeving het genezingsproces bevordert.

De aandacht ging in eerste instantie uit naar patiënten én familie, “we willen hun stress en de negatieve gevoelens van een bezoek aan een ziekenhuis zoveel mogelijk absorberen en mogelijks zelfs transformeren naar iets positiefs”, klonk het.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!