Michaël Vandebril (coördinator Antwerpen Boekenstad)

Klootjesvolk 

Het werd donderdag 25 augustus gelukkig dan ook geen ingetogen hulde aan een dichter die levenslang op een beschaafde, maar niet minder woedende manier lak had aan de normen en waarden van het 'klootjesvolk'.

In het Letterenhuis - waar de Vlaamse literaire fine fleur begraven ligt - kreeg Herman voor een ruim opgekomen publiek de hulde waarop hij recht heeft.

Alhoewel donder en bliksem was aangekondigd, bleef het nadien op het wat verderop gelegen Conscienceplein droog en zelfs zwoel tijdens een happening de sixties waardig.

Van het Letterenhuis op weg naar dat historische centrum van verzet tijdens de jaren zestig kruiste de kleine menigte vrienden van de dichter het standbeeld van Paul van Ostayen, die instemmend knikte.

Die avond eind augustus 2011 veroverde literatuur een beperkt deel van de binnenstad. Terwijl Herman J. Claeys zijn hommage kreeg, was in de boekhandel / antiquariaat Damian aan het Conscienceplein de Nederlander Remco Campert te gast.

Uiteraard omgeven door het chique volk uit de kunstwereld. Zoals de Hollandse dichter des Vaderlands Ramsey Nasr en de wereldberoemde acteur Jan Decleir met groupies. De avond begon.

Nieuws, Cultuur, Antwerpen, Lokaal, Revolutie, Poëzie, Antwerpen, Stadsdichter, Peter Holvoet-Hanssen, Herman J. Claeys, Anarchisme, Poëzie van de straat, Letterenhuis, Kaaiengedicht, Provo -

Straathond Herman J. Claeys gehuldigd

maandag 29 augustus 2011 16:05
Spread the love

ANTWERPEN – ‘Literaire wake Herman J. Claeys’. Zo klonk de uitnodiging van Jan van Veen van Pipelines vzw, Michaël Vandebril van Antwerpen Boekenstad en de Antwerpse Stadsdichter – beter ‘StadsPeter’ – Peter Holvoet-Hanssen.

Hermans resten (1935-2009) zijn in de wind verstrooid, dat klopt. Maar over zijn erfenis zou deze ongebonden atheïst wel zelf waken. Dat is zeker …

take down
the paywall
steun ons nu!