Het doel van de actie is nieuwe kandidaat-pleegouders aan te spreken, want het tekort aan pleeggezinnen is en blijft nijpend. Een pleeggezin kan voor die kinderen een tijdelijke oplossing bieden.

Pleegkinderen verblijven vaak maanden of jaren in hun pleeggezin, maar steeds meer is er nood om ook tijdens weekends of vakanties opvang te voorzien. Wegens een tekort aan pleegouders kunnen twee op de drie aanvragen voor pleegzorg echter niet beantwoord worden.

Met deze positieve campagne tracht Pleegzorg provincie Antwerpen de kloof tussen vraag en aanbod alvast (een beetje) dicht te fietsen.

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Pleegouders, Pleegzorg, Stoepkrijtactie, Pleegkinderen -

Stoepkrijtactie van Pleegzorg provincie Antwerpen

maandag 29 augustus 2011 10:55
Spread the love

ANTWERPEN – Op zaterdag 27 augustus 2011 organiseerde Pleegzorg provincie Antwerpen een grote Stoepkrijtactie. Kinderen konden hun gezinnetje tijdelijk vereeuwigen op het beton, terwijl de ouders een warme introductie kregen in de wereld van de pleegzorg. Pleegzorg provincie Antwerpen is immers op zoek naar 300 warme gezinnen die nog een plekje vrij hebben om een pleegkind op te vangen.

take down
the paywall
steun ons nu!