Samenleving, Lokaal, Oostkamp, Gipsy's in het Park, Balkanmuziek -

Gipsy’s strijken neer in Oostkamp

maandag 29 augustus 2011 11:20
Spread the love

OOSTKAMP – Het Beukenpark vormt elk jaar een aantrekkelijk decor voor Gipsy’s in het Park. De aanleiding van dit jaarlijkse muziekfeest was het onderwijsproject ‘Zwaluwnest’, een initiatief voor kinderen van zigeuners en rondtrekkenden.

Het centrum van dit project was gevestigd in Oostkamp van 1964 tot 1989. Oostkamp strekt zich uit van Brugge tot Torhout en is bovendien de bosrijkste gemeente van West-Vlaanderen. De ideale locatie dus voor Gipsy’s in het Park.

De negende editie bood een gevarieerd, levendig en verrassend programma aan. Nomad Swing (België) bracht een mix van oude swingjazz en Franse chanson in een eigen verpakking.

Titi Robin (Frankrijk) is gepassioneerd door improvisatiemuziek die teruggaat naar de zigeunermuziek uit de zuiderse en oriëntaalse tradities.

Mec Yek (België/Tsjechië) is een kwartet uit Brussel dat een repertoire uit Oost-Europa en de Balkan naar hier haalt. Orchestre International du Vetex (België/Frankrijk) is ontstaan als buurtfanfare in de Vetex-wijk in Kortrijk. Bedoeling is om muzikanten uit West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk samen te brengen.

take down
the paywall
steun ons nu!