Verslag, Nieuws, Milieu -

Wereld telt miljard auto’s

Sinds vorig jaar telt de wereld meer dan een miljard auto's. Dat blijkt uit een analyse van de officiële registratiecijfers in verschillende landen door het tijdschrift Ward's.

vrijdag 26 augustus 2011 14:02
Spread the love

In 2010 steeg het aantal auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen wereldwijd met 35,6 miljoen exemplaren en rondt zo voor het eerst de kaap van een miljard. De stijging met 3,6 procent was meteen de sterkste sinds 2000 en de tweede sterkste stijging ooit.

Vooral de snelle ontwikkeling van de Chinese markt speelde een grote rol. Het totale aantal registraties steeg er met 27,5 procent of 16,8 miljoen auto’s, goed voor bijna de helft van de totale aangroei wereldwijd. In totaal rijden in China meer dan 78 miljoen voertuigen rond.

Zoals te verwachten is India de tweede grote motor van de groei. Het wagenpark groeide er met 8,9 procent tot 20,8 miljoen exemplaren. In Brazilië werden 2,5 miljoen nieuwe auto’s geregistreerd.

In het traditionele autoland de Verenigde Staten was de groei een heel stuk lager, met een stijging van 1 procent, maar met 239,8 miljoen auto’s blijven de VS veruit het land met de meeste voertuigen.

take down
the paywall
steun ons nu!