Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Antwerpen Proeft, Bollekesfeest, De Steenhouwer -

Antwerpen Proeft ook op een alternatieve locatie

maandag 22 augustus 2011 16:28
Spread the love

ANTWERPEN – Niet alleen het Bollekesfeest met Antwerpen Proeft op de Gedempte Zuiderdokken maakte van Antwerpen vorig weekend een culinaire trekpleister.

Ook elders in de stad kon er naar hartenlust worden gesmuld. Op de Sint-Andriesplaats bijvoorbeeld vond zaterdag en zondag al voor de zestiende keer een groot mosselfeest plaats. Er werden maar liefst 2.000 kilogram mosselen gekookt. Het smulfestijn wordt jaarlijks georganiseerd door De Steenhouwer, een inloophuis voor daklozen in de Steenhouwersvest nabij de Hoogstraat.

Volgens de organisator Alain Debosschere is het de ideale gelegenheid om het inloophuis op een positieve manier onder de aandacht te brengen in deze buurt. Want armoede is een thema dat normaal in hoofdzaak in de winter onder de aandacht komt. Hij wilt de mensen er zich van bewust maken dat armoede ook in de zomerperiode niet stopt. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!