De laatste Facebook post voor de storm
Facebook, Stampmedia, Drama, Pukkelpop -

De laatste Facebook post voor de storm

Pukkelpop 2011 is uitgedraaid op een drama. Duizenden mensen ontvluchtten donderdagnacht de campingweide tegenover het festivalterrein in Kiewit Hasselt. Organisator Chokri Mahassine vertelde na het drama dat zijn medewerkers de nacht zouden doorwerken om het terrein terug veilig te maken voor de tweede dag van het festival. Maar op de ochtend van de tweede festivaldag lagen de kaarten anders.

zaterdag 20 augustus 2011 09:22
Spread the love

Valse doodsberichten

Pukkelpop 2011 is officieel stopgezet. De dodentol is ondertussen opgelopen tot 5 mensen die het leven lieten op de festivalweide of de camping. En er zouden nog eens 3 mensen aan het vechten zijn voor het leven en 140 mensen sluiten Pukkelpop gewond af. Eenmaal thuisgekomen verzamelen festivalgangers zich op de sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Het netwerk bulkt over van de rouwberichten, maar tussen deze berichten sluipen ook flauwe ‘grappen’. Flauwiteiten zoals valse doodsberichten, zo verzon iemand de dood van een zekere Pieter van Hoogewijze, Jeffrey Vanhout en Anja de Bolder. Drie mensen waaromtrent sterke twijfels bestaan of ze wel overleden zijn, of in eerste instantie ‘bestaan’. Honderden mensen namen hun doodsbericht al over op hun profiel.

“Rust in vrede” @ Facebook

Nog geen twaalf uur na het drama zijn er al meer dan 40 Facebookgroepen opgericht die de overledenen een laatste ‘digitaal’ eerbetoon willen brengen. Tussen de overledenen vind ik ook twee festivalgangers waar ik gemeenschappelijke vrienden mee heb. Een koppel dat samen het leven liet op Pukkelpop, hun profielpagina’s stromen dan ook over van de lieve woorden en woorden van ongeloof. Marlo G uit Koersel was 21 jaar, en zijn vriendin Wendy B uit Oostham 20. Het is een vreemd zicht om een profielpagina omgevormd te zien worden tot een digitaal rouwregister.

Laatste post

Marlo en Wendy hebben nu ook hun eigen rouwpagina op Facebook waar mensen een boodschap kunnen achterlaten voor kennissen of nabestaanden. Als je even terugklikt naar de laatste post van Marlo G, dan gaan de haren in je nek rechtop staan. Zijn laatste post was een nummer van ‘Lydia‘ genaamd ‘Hospital’. Een zin uit de tekst van het nummer is erg aangrijpend: “Watch the hospital that’s just across the street. I’ll never ever leave there. I’ll never leave. I’ll stay.”

In naam van de gehele StampMedia-redactie willen wij de nabestaanden van Marlo G en Wendy B veel sterkte toewensen na dit vreselijk drama.

© 2011 – StampMedia – Christoffer Allegrezza

take down
the paywall
steun ons nu!