Lokaal, Antwerpen, Subsidies, Schaken, Simultaan -

Koninklijke Schaakfederatie Antwerpens Handel (KSFAH) terug van weggeweest op de Groenplaats

donderdag 18 augustus 2011 13:01
Spread the love

De Koninklijke Schaakfederatie Antwerpens Handel (KSFAH) sukkelt al een tijdje met het Antwerpse stadsbestuur.

Door allerlei veranderingen wil het stadsbestuur betaald worden voor het gebruik van het materieel. Dat gaat dan over 2 tafels en 5 stoelen die dienen om de simultaan te laten plaatsvinden op de Groenplaats. Tevens vroeg men aan de organisatoren een bedrag van 300 euro per 500 vierkante meter.

Zo werd er in 2010 geen tornooi georganiseerd maar wel in 2008 en 2009. Plannen waren er toen om het te laten plaatsvinden in het Centraal Station van Antwerpen. De NMBS stond er niet weigerachtig tegenover, zo bleek in eerste instantie. Uiteindelijk ging dit project niet door.

Een elektronische brief werd toen door de federatie naar de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) gezonden. Er kwam geen antwoord. “Jammer genoeg bleek er na onderzoek door de medewerkers van ‘Marketing en Communicatie’, binnen het bestaande retributiereglement voor evenementen, geen manier te bestaan om te vermijden dat de retributie gevraagd wordt.”

Toch werd de poort niet helemaal dicht gegooid. “Ik wil u graag informeren over de mogelijkheid om stedelijke subsidies aan te vragen bij de sportdienst. In het stedelijk subsidiereglement voor sport, werd schaken opgenomen als sporttak. U kunt daarvoor subsidies krijgen.”

En zo kon de editie van 2011 opnieuw plaatsvinden.

Zoals in  2008 en 2009 mocht Stefan Docx (2370 elopunten!) de handschoen werpen en als simultaanspeler iedereen (zo’n 28 spelers) uitdagen voor een schaakpartijtje; dat was zaterdagnamiddag op de Antwerpse Groenplaats.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627429163478/show/

take down
the paywall
steun ons nu!