Chaos door noodweer op Pukkelpop
Stampmedia, Festival, Pukkelpop, Noodweer -

Chaos door noodweer op Pukkelpop

Donderdagavond 18 augustus trokken onheilspellende wolken over de Pukkelpopweide in het Hasseltse Kiewit. Festivalgangers kregen het zwaar te verduren. Voorlopig (05u56) zijn er 5 doden en 11 zwaargewonden en 60 lichtgewonden te betreuren. Het festival wordt stopgezet.

donderdag 18 augustus 2011 21:20
Spread the love

De Britse band Skunk Anansie moest hun optreden staken, toen het harder begon te hagelen vluchtten de festivalgangers voor de hagelbollen, hevige wind en regen. Enkele bomen werden ontworteld en een geluidstoren langs het hoofdpodium viel omver.

Sirenes loeien constant

De Chateautent die overspoeld werd met vluchtende festivalgangers was niet bestand tegen het noodweer en stortte in waardoor de chaos compleet werd. Mensen duwden en trokken aan elkaar om uit de scheurende tent weg te komen. Een journaliste kreeg een metalen draagbalk op haar hoofd en werd met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis afgevoerd. Sirenes zijn een constante geworden op en rond de festivalweide. Niemand weet wat er nu precies gaat gebeuren.

Slachtoffers

We kwamen via het VRT nieuws te weten dat de rest van de festivalplanning voor donderdag niet wordt verdergezet. De brandweer van Sint Truiden sprak aanvankelijk volgens De Standaard over zes doden maar dit bericht werd aangepast.

Gsm-verkeer plat

Tot nader order mag er niemand naar de camping terugkeren omdat het weer ook daar stevig zou huisgehouden hebben. De sfeer is zeer koud, mensen staan verbouwereerd langs de weg en proberen wanhopig kennissen en familie te bereiken. Door overbelasting is gsm-verkeer onmogelijk, daarom werd het medisch interventieplan afgekondigd.

© 2011 – StampMedia – Christoffer Allegrezza

take down
the paywall
steun ons nu!