Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Festival, Linkerwoofer, Sue Me Charlie -

Sue Me Charlie op weg naar fulltime muziekcarrière

Linkerwoofer mocht op 12 en 13 augustus naast grote namen, zoals de Jeugd van Tegenwoordig en The Van Jets, ook aanstormend talent Sue Me Charlie ontvangen op de Boeienweide. De driekoppige band van Charlotte Schellen, Michaël De Coster en Sam Huysmans gaf ondanks het slechte weer een stevige show.

dinsdag 16 augustus 2011 14:37
Spread the love

De rockgroep is al twee jaar actief en laat de grond daveren met drum- en gitaarmuziek. Nummers als ‘Mine is yours’ en ‘Even The Worms’ hebben een groot hitpotentieel. Het internet is erg karig met informatie over de band, dus een journalist kan hen de meest fundamentele vragen stellen zonder schaamrood op de kaken.

Vanwaar de naam Sue Me Charlie?

Michaël De Coster: “We wilden absoluut Charlie in onze naam integreren, maar alle combinaties met de naam Charlie die wij leuk vonden, waren al bezet.”

Charlotte Schellen: “Op den duur was ik zo boos omdat we geen naam vonden dat ik uit frustratie ‘Sue Me Charlie’ riep en zo is de naam in het leven geroepen”, lacht ze.

Hoe leerden jullie elkaar kennen?

Sam Huysmans: “We zijn alle drie lid geweest van de band Animotion, een voorloper van Sue Me Charlie. Maar met vijf leden heb je vaak conflicterende meningen over het muziekgenre. Charlotte, Michaël en ik delen dezelfde muzieksmaak. Daarom sloegen we twee jaar geleden onze eigen weg in.”

Hadden jullie verwacht de Antwerpse talentenjacht Groot Lawijt te winnen en bijgevolg hier te staan?

Michaël De Coster: “Helemaal niet. Er zijn ontzettend veel bands in België en elk jaar leggen wij de lat hoger bij elkaar. Je weet nooit op voorhand wie er gaat winnen. Dit keer zijn wij het, maar dat kan volgende keer een heel ander verhaal worden.”

Welke muziekstijl proberen jullie te brengen? Of hoe definiëren jullie de muziek van Sue Me Charlie?

Charlotte Schellen: “Wij hebben niet echt een stijl, maar onze muziek is wel uitgepuurd en gestroomlijnd. Michaël en ik schrijven onze eigen teksten, maar we werken wel steeds rond hetzelfde thema.”

Michaël De Coster: “Ons nieuwe album gaat erover dat je nu je kansen moet grijpen. Met onze teksten proberen we een cryptische of dubbelzinnige boodschap na te laten. Iedereen mag er zijn eigen interpretatie aan geven.”

Sam Huysmans: “In onze videoclips proberen we dat ook toe te passen.”

Dus eigenlijk vormt jullie muziek een filosofische uitlaatklep?

Sam Huysmans (lacht): “Inderdaad. Dat is een mooie omschrijving.”

Jullie zijn ontstaan middenin het internettijdperk. Zien jullie dit als een bedreiging of eerder als een handig hulpmiddel?

Michaël De Coster: “We zijn erg actief op Facebook en YouTube, de beste manier om dicht bij je fans te staan. Mensen die onze plaat kopen krijgen ook een code die ze moeten ingeven op onze website, die code onthult een geheim dat onze cryptische boodschappen verklaart.”

Jullie hebben al een handvol nummers op jullie palmares staan. Is dit een fulltime job geworden?

Charlotte Schellen (lacht): “Eerder een zondagnamiddagjob. Rijk zullen we er niet van worden. Als ze onze nummers op de radio spelen, ben ik al heel blij.”

© 2011 – StampMedia – Vincent Buyssens

take down
the paywall
steun ons nu!