Cultuur, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Festival, Antilliaanse Feesten, Hoogstraten -

Geen succeseditie Antilliaanse Feesten door regenweer

Op 12, 13 en 14 augustus vonden in Hoogstraten de Antilliaanse Feesten plaats. De tweede dag kwam traag op gang, met een lagere opkomst dan de vorige jaren vanwege het bewolkte en vochtige weer. Toch kwam de warme en gezellige sfeer opnieuw naar boven van zodra de eerste livebandjes van start gingen.

dinsdag 16 augustus 2011 17:08
Spread the love

Sfeer en lookalikes

Aan de standjes heerste een gezellige sfeer. Vriendelijke verkopers stonden klaar voor een babbeltje en verkochten originele accessoires. Je kon zelfs dreadlocks in je haar laten vlechten door een Antwerpenaar die sprekend op Captain Jack leek. Ook aan eten en drank was dit jaar geen gebrek. Aan democratische prijzen had je de hele wereld op je bord.

Improvisatietalent?

De artiesten gaven het beste van zichzelf. Op zaterdagochtend verving Aimelia Lias de groep Werrason. Deze Congolese soukousband stond in 2009 ook al in Hoogstraten op de planken. Liefhebbers van het soukousgenre hebben dus toch nog kunnen genieten, hoewel iedereen hoorde dat de groep hier en daar moest improviseren.

Toen enkele artiesten van Werrason en Papa Wemba toch aankwamen, verliep de overgang naar de volgende nummers nogal pijnlijk. De groep had duidelijk onvoldoende gerepeteerd.

Reggae en soca

In de Jokertent waren Queen Ifrica en Tony Rebel afwisselend aan de beurt met reggaemuziek. Machel Montano, die daarna op het hoofdpodium stond, was zo energiek dat zelfs Duracell het opgegeven zou hebben. Niet alleen zijn lenige danseressen maar ook hijzelf en zijn medezangers brachten het publiek in vervoering met aanstekelijke socamuziek uit Trinidad en Tobago.

Noodweer bederft sfeer

Een aangename verrassing was de Rebels Band die net als de vorige groep het publiek strak in zijn macht hield met covers uit de hele wereld. Als afsluiter konden we rekenen op hevige stortbuien, wat een domper was voor zowel de mensen op de camping als de mensen die erdoorheen moesten rijden.

© 2011 – StampMedia – Bobette Ngiedi Lelo

take down
the paywall
steun ons nu!