Lokaal, Banneux, Maagd der armen, Daguitstap Banneux, Geneeskrachtig water, Mariabedevaartsoord -

Banneux: Maria, Maagd der Armen ?

dinsdag 16 augustus 2011 20:19
Spread the love

Voelen de armen van vandaag zich thuis in Banneux? Kunnen zij het betalen? Banneux Notre-Dame is een bekend Mariabedevaartsoord. Het ontstond nadat de twaalfjarige Mariette Beco (* 25 maart 1921) verklaarde dat Maria haar tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer was verschenen en dat Maria zich toen de Vierge des Pauvres had genoemd.

Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo’n 700.000 pelgrims en dagjesmensen bezocht om er sterkte, moed en verlichting te vinden in hun beproevingen! Er bevindt zich trouwens een bron waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

Maria wordt hier aangeprezen als zou zij de ‘maagd der armen’ zijn, maar men krijgt toch de indruk dat de geestelijken, de winkeliers, de ‘standwerkers’ en restauranthouders de enigen zijn die wat aan haar kunnen verdienen. Want niets is gratis buiten het bronwater. Maar een (lege) bidon kost al vlug 3 euro. Mooie uitstap voor dagjesmensen maar  ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de arme pelgrims  meestal letterlijk ‘verlicht’ weer naar huis zullen gaan! Weliswaar op enkele liter water na.

take down
the paywall
steun ons nu!