de Koninklijke Schaakfederatie Antwerpens Handel(KSFAH) terug van weggeweest op de Groenplaats

zondag 14 augustus 2011 15:01
Spread the love

De Koninklijke Schaakfederatie Antwerpsen Handel (KSFAH) sukkelt al een tijdje met het Antwerpse stadsbestuur.

Door allerlei veranderingen wil het stadsbestuur betaald worden voor het gebruik van het materieel-“2 tafels en 5 stoelen…”-om de simultaan te laten doorgaan op de Groenplaats.Tevens vroeg men een bedrag van 300 euro per 500 m2 aan de organisatoren.

Zo werd er in 2010 geen tornooi georganiseerd(wel in 2008 en 2009).Plannen waren er toen om deze door te laten gaan in het Centraal Station van Antwerpen.De NMBS was er niet weigerachtig tegenover,zo bleek het in eerste instantie.Eindelijk ging dit project niet door..

Een electronische brief werd door de federatie naar  Antwerpse Burgemeester Patrick Janssens(SP.A) destijds doorgemailt.Antwoord liet zich niet laten weten.:”Jammer genoeg bleek er na onderzoek van de medewerkers van Marketing en Communicatie,binnen het bestaande retributieregelement voor evenementen geen manier te zijn om te vermijden dat de retributie gevraagd wordt”…

Toch werd poort niet helemaal dicht gegooid in zijn antwoord…:”Ik wil u graag informeren over de mogelijkheid om stedelijke subsidies aan te vragen bij de sportdienst.In het stedelijke subsidiereglement voor sport,werd schaken opgenomen als sporttak waar u subsidies voor kan krijgen”…

En zo kon de editie van 2011 terug plaats vinden.

Zoals in  2008 en 2009 mocht Stefan Docx (2370 Elopunten!) de handschoen werpen en als simuultaanspeler iedereen(zo’n 28-tal spelers) uitdagen voor een schaakpartijtje zaterdagnamiddag op de Antwerpse Groenplaats.
Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627429163478/show/

take down
the paywall
steun ons nu!