Antwerpen, Lokaal, Nigeria, Antwerpen, Igbo Unie, Afrikaans festival, Multicultureel feest -

Afrikaans ‘New Yam’ festival

zondag 14 augustus 2011 17:11
Spread the love

Het is een jaarlijks multucultureel feest met dansvoorstellingen, traditionele maskers, gastronomie, dans  en muziek. Het kleurrijke festival ging zaterdag 13 augustus door op het Antwerps Sint Jansplein. Het is een spektakel van operste vreugde en om deze aan de gemeenschap mee te geven.  De dag staat symbool voor genot na het teeltseizoen en de overvloed wordt gedeeld met vrienden en weldoeners.  Iedereen werd uitgenodigd om het eten van de’ Nieuwe Yam’ te vieren. De organisatie berust bij Igbo Unie vzw.  De Igbo Unie is een vereniging van en voor mensen uit Oost-Nigeria. De vereniging wil haar leden ondersteunen bij hun integratieproces en de onderlinge solidariteit versterken.  Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!