Cultuur, Sigur rós -

Luisterpost: nieuwe sigur rós?

Mysterieus zijn ze altijd al geweest. Geheel in stijl dropte de IJslandse band sigur rós (inderdaad, zonder hoofdletters) plots een filmpje op hun site dat onder de naam ‘INNI’ de wereld ingaat. Voor de rest is het afwachten wat ze van plan zijn.

vrijdag 12 augustus 2011 00:08
Spread the love

Het heeft lang geduurd, maar de IJslandse band sigur rós heeft eindelijk nieuw materiaal aangekondigd, denken we toch. Tot nu toe is het slechts een schimmig zwartwitfilmpje dat ze op hun website vanavond (donderdag) lieten verschijnen. De titel waaronder dit alles gaat is ‘INNI’. De vraag die iedereen bezighoudt: komt er een nieuw album of een live-cd of een combinatie van beide?

Voorlopig lijkt het meer in de richting van dat laatste te gaan, omdat de beelden duidelijk stammen uit de tournee na Með suð í eyrum við spilum endalaust, hun recentste plaat, uit 2008. We weten ook dat er tijdens die tournee minstens twee optredens gefilmd werden voor latere release. Toch is er meer, want de muziek bij de clip klinkt helemaal niet live en komt – misschien – uit de sessies die band in 2009 deed, maar nog niet uitbracht. En er is natuurlijk ook het bericht dat componist Daníel Bjarnason met de groep zou gewerkt hebben.

We houden u op de hoogte.

Update: volgens The Playlist is INNI alvast een film die op het filmfestival van Venetië (begint eind augustus) zal vertoond worden. Het enige detail dat verder vrijgeggeven werd is de naam van de regisseur: Vincent Morrisset.

tweede update: INNI is een dubbele liveplaat en een 75 minuten durende DVD van hun tot nu laatste optreden, dat plaats had in 2008.

take down
the paywall
steun ons nu!