Wereldmuziek-producent Nick Gold plande in 1996 reeds een project met de Malinese artiesten maar door problemen met hun visum voor Cuba kon dit niet doorgaan. Dit was onrechtstreeks aanleiding tot de opnames van Buena Vista Social Club wat een gigantisch succes is geworden. Uiteindelijk werd er vorig jaar dan toch de Afrocubism CD opgenomen.

Nieuws, Afrocubism, Sfinks mixed 2011, Eliades ochoa, Toumani diabaté -

Afrocubism als een waardige afsluiter voor Sfinks Mixed 2011

Het allerlaatste concert op zondagavond was een absolute knaller. Afrocubism is een prima voorbeeld voor Sfinks "Mixed", de groep is immers samengesteld uit topartiesten van Cuba en Mali. De 'roots' van hun muziek zijn eigenlijk dezelfde en daarom kunnen ze elkaar perfect aanvullen. Mooi om te zien, mooi om te luisteren, fantastisch om helemaal in op te gaan: het publiek lustte er pap van.

vrijdag 5 augustus 2011 16:25
Spread the love

take down
the paywall
steun ons nu!