Nieuws, Samenleving, België, Stampmedia, Festival, Hardcore, Ieperfest, Ieper, Ecologisch festival -

Festival met plantaardige voeding op komst

IEPER - Het normaal rustige, sombere West-Vlaamse heuvelland zal in het tweede weekend van augustus zijn rust en somberheid moeten missen. Het grootste hardcore- en punkfestival van Vlaanderen zet zijn tenten op in Flanders Fields. Ieperfest staat garant voor drie dagen loeiharde muziek.

woensdag 3 augustus 2011 16:05
Spread the love

Ieperfest heeft een grote naam en faam in de hele hardcorewereld.
Het festival biedt een podium aan een groot scala van internationale groepen en dit zonder grote budgetten of sponsors.

Het is alweer de negentiende editie, maar toch slagen de organisatoren erin om zich aan hun eigen ideologie vast te houden: de zogenaamde DIY-attitude (doe-het-zelf), die bij de meeste bands op Ieperfest hoog aangeschreven staat.

Van punk tot old skool

Ook dit jaar staat een grote verscheidenheid aan bands op het programma, van de melodische skatepunkgroep A Wilhelm Scream en de old skool East Coast-groep Sheer Terror tot het harde, chaotische HORSE the band.

Allemaal hebben ze één ding gemeen, ze spelen oorverdovend luid, met een passie voor muziek. Het is deze passie die al negentien jaar lang duizenden fans van over de hele wereld naar Ieperfest trekt.

Ecologische boodschap

Naast een hoofd- en overdekt podium is er ook de speciaal ingerichte MTM-tent (more than music-tent). In deze tent komen de festivalbezoekers in contact met ngo’s en actiegroepen.

Iedereen is welkom om er zijn stand op te zetten en zijn boodschap te verkondigen. Verder heeft de MTM-tent ook een discussiepodium en een ‘Zine Library’, in deze laatste kunnen de festivalgangers onafhankelijke en zelf uitgegeven magazines lezen.

De organisatoren willen de festivalgangers engageren om ecologisch het festival te beleven. In verschillende vuilnisbakken kunnen mensen hun vuilnis snel en gemakkelijk recycleren.

Verder biedt Ieperfest als enige festival in België enkel plantaardige voeding aan. Al is de meerderheid zich wel bewust van de problematiek, toch komen de meeste bezoekers vooral voor de muziek.

© 2011 – StampMedia – Gilles Leyssens

take down
the paywall
steun ons nu!