Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Rubenshuis -

Het Rubenshuis in Antwerpen

maandag 1 augustus 2011 12:20
Spread the love

ANTWERPEN – Het Rubenshuis is de plaats waar je als bezoeker het dichtst bij de leefwereld van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen komt. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door met zijn gezin.

In het Rubenshuis realiseerde de kunstenaar het leeuwendeel van zijn oeuvre. Hij ontving er veel hoge gasten en bewaarde er zijn indrukwekkende kunstverzameling. Het huis spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding van vele bezoekers uit de hele wereld.

Dat heeft te maken met de pracht van het huis en de tuin en met de rijke geschiedenis ervan.

Meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627321222158/show/

take down
the paywall
steun ons nu!