Nieuws, Cultuur -

Ook Boechout heeft zijn woestijn…

zaterdag 30 juli 2011 20:12
Spread the love

Bouchout — Op het Festival in de Woestijn, tussen Boechout en Timboektoe, sloegen de Toeareg (of Kel Tamasheq, zoals ze zichzelf liever noemen) hun tenten op. Een eindje van de podia, beschermd door een duin, zaten ze rond het vuur en werd er gezongen.

Meeslepende liedjes, gedragen door bezeten handgeklap en de tendé-drum. Het duurde ook niet lang of er werd gedanst. Sierlijk, elegant, koninklijk en heel verleidelijk. Of krachtig, krijgshaftig en stoer. Want bij de Touaregs spelen de vrouwen de trom en dansen veelal de mannen.

Awza bracht de kracht van de woestijn wat dichter bij. Op het podium, maar vooral in hun eigen Tamasheq-campement, verborgen op Sfinks.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!