Lokaal, Antwerpen, Syndikale Unie brood- en banketbakkers, De vermenigvuldiging der broden, Altaarstuk bakkers, Ambrosius Francken, Antwerpse kathedraal, Vlaamse meesters -

Vermenigvuldiging der broden aan de Antwerpse kathedraal

donderdag 28 juli 2011 18:30
Spread the love

ANTWERPEN – De Syndikale Unie Brood- en banketbakkers Antwerpen deelde op donderdag 28 juli gratis broodjes uit aan de poort van de kathedraal.

Daarmee vierden de bakkers de opname van het altaarstuk van de bakkers in de tentoonstelling ‘Reünie’. Tot dit jaar ontbrak één belangrijk kunstwerk op deze tentoonstelling, namelijk het altaarstuk van de bakkers.

Dit schilderij ‘ De vermenigvuldiging der broden’ van Ambrosius Francken onderging nog een restauratie in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. Nu de restauratie voltooid is, krijgt het ook een plaats in ‘Reünie’.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!