foto: ecofriend.com
Verslag, Nieuws, Economie, Milieu, Drinkwater, Watmet -

Braziliaanse student zuivert water met doos en zon

Een student ingenieurkunde aan de Federale Universiteit van Goiás in Brazilië heeft een systeem uitgevonden dat water zuivert door de zon het te laten opwaremen. Door enkel zonlicht te gebruiken vermijdt hij de uitstoot van CO2.

donderdag 28 juli 2011 15:34
Spread the love

De uitvinding is weinig meer dan een doos van vijf houten planken die met aluminiumfolie bekleed zijn. Het water dat gezuiverd moet worden, wordt eerst in plastic (PET) flessen gegoten. De flessen worden gedurende zes uur in het toestel geplaatst, tot het water een temperatuur van 70 graden Celsius heeft bereikt. De toxische bestanddelen, de bacteriën en virussen worden geëlimineerd als gevolg van de warmte.

Het plaatselijke waterzuiveringsbedrijf Saneamiento de Goiás bevestigde dat de onzuiverheden inderdaad uit het water verdwenen waren. “Het is een goedkoop systeem dat nauwelijks een vierkante meter inneemt”, zegt uitvinder Leonardo Lira. “Het kan daardoor aan een verschillende ruimtes worden aangepast. Door gebruik te maken van zonlicht wordt het gebruik van gassen en de uitstoot van CO2 vermeden, ideaal voor arme gemeenschappen die geen toegang hebben tot basissanitair.”

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!