Nieuws, Samenleving, België, Dour Festival 2011 -

De 23ste editie van Dour Festival

DOUR - De 23ste editie van het Dour Festival, sinds enkele jaren het meest populaire toeristische evenement in Wallonië, is donderdagmiddag 14 juli uit de startblokken geschoten. Tot en met zondag zullen groepen uit allerlei muziekgenres de vele podia betreden in het Henegouwse dorpje Dour.

vrijdag 15 juli 2011 20:30
Spread the love

Hoewel donderdag de aanloopdag is, zowel wat de programmering als de publieksopkomst betreft, was het tegen zonsondergang op sommige plekken al ontzettend druk.

Gelukkig viel er toen al een tijdje geen regen meer, altijd een beproeving op Dour Festival, ondanks de aanpak van de laatste jaren. Vrijdag was alvast erg zonnig. Hopelijk blijft het ook de komende dagen droog.

Al bijna 20 jaar blijven de organisatoren trouw aan het concept: gedurende vier dagen, van donderdag tot en met zondag van 13 uur tot 5 uur ‘s morgens spelen, verspreid over 7 podia een 200-tal groepen en DJ’s.

Die formule en vooral de lange nachten doen het nog steeds uitstekend. Meer zelfs: na een paar iets ‘mindere’ jaren is Dour Festival opnieuw op voorhand uitverkocht. En dit ondanks het feit dat het terein herschikt en uitgebreid werd om grotere bezoekersaantallen op een aangename manier te kunnen ontvangen.

Deze editie brak zelfs een aantal records: 150.000 mensen kochten in voorverkoop een ticket, ééndagstickets en vierdagentickets samen. Ook de camping, die jaar na jaar uitbreiding neemt, is dit jaar met 35.000 kampeerders weer volzet. Voor dagjesmensen zijn er zelfs geen campingtickets meer beschikbaar.

De voorbije 5 jaar was DeWereldMorgen.be aanwezig met een ploegje verslaggevers. Gedurende al die edities brachten we reportages over het NGO-dorp en de festivalmarkt. Over de buurtbewoners, die het hele circus vanop een afstandje bekijken, en over zij die al jaren actief meehelpen bij allerhande taken.

Over de vele vrijwilligers die het terrein netjes houden, aan de drankstands staan of instaan voor de veiligheid. Over de bedrijven die zich positioneren. Die reportages vind je hieronder terug.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!