Het Muntplein dankt zijn naam aan de muntslagerij die er een paar honderd jaar geleden stond. Zijn faam dankt het vooral aan de vele naakte muren die alle grafitti-artiesten uit de buurt aantrekken. Het wordt hier immers gedoogd. Heuse kunstwerken worden geflankeerd door simpele tags en andere uitprobeersels. Het plein leeft doorheen zijn steeds veranderend uiterlijk.

De stad plande reeds vanalles op deze braakgrond, maar moest inbinden na hevig protest van de buurtbewoners. Die willen liefst nog wat groen behouden in de wijk. Ook de jongeren die hier hun "kunsten" komen vertonen, waren niet tevreden met plannen om hun enige vrije atelier te laten verdwijnen.

Nu denkt de stad aan een heraanleg van het plein met wat aangepaste nieuwbouw.

Antwerpen, Antwerpen, Muntplein, Art Park -

Muziek en graffiti op Muntplein: ART Park

maandag 11 juli 2011 16:07
Spread the love

[Antwerpen] Zaterdag ging op het Muntplein het eerste gratis Art Park festival door. De organisatoren willen daarmee een forum bieden aan jonge artiesten en kunstenaars. Enkele honderden, niet alleen jongeren maar ook buurtbewoners, toeristen en passanten, woonden het festival bij.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!