Nieuws, Milieu, België, Klimaat, Ecologie, Klimaatactiekamp 2011, Klimaat actie kamp, Antwerp -

Klimaat Actie Kamp 2011

Klimaat Actie Kamp 2011
zondag 10 juli 2011 12:18

In Antwerpen is er de hele week het jaarlijkse klimaatactiekamp.

Veel aandacht is er voor het Sint-Annabos op Linkeroever. De deelnemers willen dat absoluut gered zien. Ze kanten zich tegen de plannen om de Antwerpse ring te sluiten ten koste van twee resterende stukjes bos op de twee Schelde-oevers. Die vormen immers een natuurlijke buffer tussen industrie en haven aan de ene kant, en de stad aan de andere kant.

Meer algemeen zien ze het hele transportbeleid niet zitten omdat het vrijwel exclusief is gericht op meer verkeersinfrastuctuur, op Vlaanderen transportland en dus meer vrachtwagens en meer vervoer. De klimaatverandering vereist echter dat we heel onze economie herdenken en afstemmen op steeds minder CO2-verbruik, inclusief minder nood aan transport.

Het klimaatactiekamp is ook een week van studie. Op het programma onder andere een uiteenzetting over de huidige klimaatpolitiek en de verhandeling van CO2-uitstootrechten die helemaal het doel voorbijschiet.

Onze reportage brengt het actiekamp tot leven.

take down
the paywall
steun ons nu!