sp.a – Halsstarrig weigeren kost jongeren hun toekomst”
sp.a

sp.a – Halsstarrig weigeren kost jongeren hun toekomst”

“Ik hoop dat de N-VA ten volle weet welke verantwoordelijkheid ze neemt”, zegt Caroline Gennez. “Ze laat de huidige twintigers de prijs betalen. Ik vraag me af of ze wel wíl onderhandelen. Want de formateursnota legt een evenwichtige fond.”

vrijdag 8 juli 2011 15:10
Spread the love

“Geen enkele partij is onmisbaar, maar acht partijen zeggen ja om te onderhandelen. Eén partij zegt nee”, concludeert Gennez. “Ook sp.a is tevreden met de richting van de nota-Di Rupo en wil verder onderhandelen om betere hervormingen en meer stabiliteit te bereiken. Dat was de conclusie van ons extra partijbureau.”

“De nota-Di Rupo is een moedig werkstuk en een basis om over te onderhandelen”, legt Gennez uit. “sp.a pleit voor samenvallende verkiezingen, die stabiliteit kunnen brengen in ons politieke landschap: dat staat erin. Belangrijk, want de voortdurende dreiging van verkiezingen is niet gezond voor onze samenleving. Ook op het institutionele vlak hervormt de nota ons land, in lijn met ons voorstel van een Belgische Unie met vier deelstaten. Di Rupo voorziet een propere splitsing van BHV. En op het vlak van werk, pensioenen en gezondheidszorg legt de nota een goede basis. Het doel is om meer mensen aan het werk te krijgen. Dat staat erin.”

Maar de N-VA ziet dat anders. Haast bij elke alinea zet de partij haar hielen in het zand. “Neen zeggen om nog maar te begínnen onderhandelen, is een gemiste kans na vier jaar non-beleid”, zegt Gennez daarover. “We hebben steeds dringender nood aan een grondige economische hervorming, die jongeren perspectief biedt. We zijn de twintigers van vandaag een betere toekomst verschuldigd, met meer jobs. Grondig hervormen vereist moed. Niet willen meedoen niet. Ik weet niet hoe je als politicus dan nog in de spiegel kijkt.”

take down
the paywall
steun ons nu!